O samom proizvodu

100% organska i eko olovka Fabula napravljena je od organskih otpadnih sirovina reciklirane kave, čaja i otpadnih latica te sadrži organsko vezivo. Olovka šiljenjem postaje gnojivo za biljke. Sadrži sjeme superfoods biljaka ukomponirano u vrh, koji se posadi kada se olovka potroši do neupotrebljive dužine.

"Ekološka olovka namijenjena je mladim, kreativnim i ekološki osviještenim ljudima koji u stvarima oko sebe vide, ali i nalaze inspiraciju." Olovka Fabula je proizvod mlade poduzetnice i inovatorica iz Varaždina, Mateje Kuhar. Do ideje za svoj izum došla je na vrlo neobičan način. Ljubiteljica jutarnjih kava (i čajeva) godinama se držala bakinog provjerenog rituala bacanja taloga od kave i listića čaja u zemlju biljaka, jer je baka govorila i bilo je očito, da biljke od toga rastu i da su otpornije. Jednog joj je dana na pamet došla ideja da bi se iz tog „prirodnog gnojenja“ moglo osmisliti nešto novo, revolucionarno, a ipak korisno.

Ciljana publika

Tema reklame je prezentacija olovke Fabule koja stimulira crtačke sposobnosti pojedinca. Kroz kratki skeč je opisan sastav proizvoda te proces kroz koji se u samo nekoliko trenutaka na praznom papiru stvori umjetničko djelo. Publika na koju se cilja sa reklamom su prvenstveno mladi studenti i umjetnici, te općenito ljubitelji crtanja. Ovaj proizvod bi trebao očarati svakog korisnika te mu pružiti malo umjetničkog iskustva.

Reklama

Grupa 13 Digitalni multimedij 2, generacija 2015./2016. U timu su članovi Šišić, Gavranić, Pioker. Od početka složno radimo na projektu reklame i web prezentacije "Olovka Fabula" proizvoda. HTML je radila kolegica Pioker, dok su CSS radili Gavranić i Šišić. Sa rupama u znanju, uspijeli su naučiti i potruditi se što bolje izraditi zadani projekt. Odabrali smo proizvod olovku Fabulu jer je zanimljiva inovacija, te nas je zaintrigirala pošto smo i sami umjetnici koji svakodnevno koriste olovku, bilo za pisanje ili crtanje.